Tečaj pripreme za porođaj

Program pripreme za porođaj je važan dio cjelovite pripreme trudnice i njezinog partnera za porođaj , a svrha mu je lakše rađanje i uspješniji oporavak žene u babinju i kasnije , tijekom prvih godinu dana od porođaja.

Edukacija trudnica i partnera o pripremi za porođaj započela  je 30.svibnja 2010 godine uvođenjem programa interdisciplinarne pripreme za porođaj pri rodilištu SKB Mostar.

Tečaj je strukturiran tako da budućim roditeljima pruži dovoljan broj informacija o trudnoći,razvoju ploda, zaštiti zdravlja trudnice, rađanju,boravku u rodilištu,prehrani i higijeni u trudnoći.

Poseban naglasak u radu tečaja je stavljen na njegu novorođenčeta i promicanje dojenja.

Svaka trudnica na tečaju treba naučiti tri osnovne vježbe disanja , relaksacije i upoznati se sa temeljnim načinom tiskanja. U program edukacije su uključene vježbe na gimnastičkoj lopti i osnovne vježbe nakon porođaja.

U radu tečaja sudjeluju ginekolozi,pedijatar,primalje,dipl.med.sestre i psiholog.

Ukoliko trudnica želi da njezin partner prisustvuje porođaju ,potrebno je imati potvrdu o završenom trudničkom tečaju.

 

Prijave za tečaj : tel. 036 336 002

Prijavi se pa komentiraj

O nama

KOMORA PRIMALJA/BABICA HERCEGOVAČKO – NERETVANSKE ŽUPANIJE-KANTONA je samostalna i nezavisna strukovna organizacija primalja/babica koji obavljaju poslove i zadatke svog stručnog zvanja u državnim ili privatnim ustanovama ili kao samostalne primalje/babice s pravom javnog rada na području Hercegovačko – neretvanske županije-kantona.

Saznajte više

Plan edukacije 2016