Stranica 1 od 3

Fakultet zdravstvenih studija sveučilišta u Mostaru i Klinika za ginekologiju i porodništvo SKB Mostar u suradnji sa Komorom primalja/babica HNŽ K organizira III simpozij primalja koji će se održati  8.06. i 09.06. 2017 godine u Mostaru , Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosača pod nazivom "Sigurnost Majke i novorođenčeta u sustavu perinatalne skrbi"

 

Poštovane/poštovani pozivamo Vas na 3. simpozij primalja naslova "Sigurnost majke i novorođenčeta u sustavu perinatalne skrbi" u organizaciji Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru i Klinike za ginekologiju i porodništvo Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Sukladno s temom ovoga simpozija pripremili smo kvalitetne radionice u kojima ćete moći usvojiti vještine i znanja koja će vam biti korisna u Vašem daljnjem radu. Cilj simpozija je ukazati na odgovornost svih sudionika u sustavu perinatalne skrbi u osiguravanju sigurne okoline i pružanja sigurne perinatalne skrbi.

Simpozij će se održati 8. i 9. lipnja 2017.godine u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača i u prostorijama Fakulteta zdravstvenih studija sveučilišta u Mostaru.

Ukoliko ste zainteresirani za aktivno sudjelovanje pozivamo Vas da prijavite svoje radove. Sažetci se primaju do 8. svibnja 2017 godine.

 

 

II kongres babica Republike Srbije sa međunarodnim učešćem održat će se 20-21 svibnja 2017. godine u KBC Zvezdara u Beogradu. 

Imati ćete priliku da sudjelujete u zanimljivom naučnom i stručnom programu. Predavanja će biti bazirana na prikazima slučajeva, iskustvima iz prakse, sa terena,opisima kako su se pojedini slučajevi obrađivali, tijeku i razvoju događaja,te zaključcima u smislu što se još moglo učiniti za bolji ishod. Planirano je da se kongres obogati radionicama. 

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da svojim aktivnim učešćem doprinesu uspjehu II Kongresa babica Republike Srbije sa prikazima primjera iz prakse vezanih na teme kongresa ili slobodne teme. Prednost imaju radovi koji će predstaviti iskustva iz prakse.

Sažetke i biografije potrebno je poslati najkasnije do 31.12.16 godine

Obavještavamo Vas da će se u organizaciji Udruženja neonatologa i intenzivista FBiH i Discipline za zdravlje djeteta KCU Sarajevo 17. i 18. studeni 2016. godine održati 8. tečaj neonatalne reanimacije. 

 

Tečaj je namijenjen neonatolozima, pedijatrima, ginekolozima, anesteziolozima, lječnicima opće prakse, babicama/primaljama, anestetičarima, medicinskim tehničarima, odnosno svim medicinskim djelatnicima koji u svom radu brinu o novorođenoj djeci. 
Tečaj se održava prema 6. izdanju neonatalne reanimacije izdatom od strane Američkog udruženja za pedijatriju (AAP) i Američkog udruženja za srce (AHA), a vode ga licencirani instruktori. 
Mjesto održavanja je Hotel Grand Sarajevo. 
 
U cijenu kotizacije koja iznosi 200,00KM uključen je i originalni, prevedeni Priručnik neonatalne reanimacije (6. izdanje) koji je izdat od strane AAP i AHA, ručak i osvježenje u pauzama. Kotizacija se može uplatiti na račun udruženja ili na licu mjesta uz prethodno potvrđenu registraciju. Učesnici će dobiti certifikat o završenom tečaju.
 
Prijave učesnika za Tečaj se primaju od 10. listopad do 10. studeni 2016. godine.
Prijave slati na Prof. dr Suada Heljić ili Mr.sci. dr Sabina Terzić putem faxa (033 566 525), na tel. 566 437 ili putem email-a:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. 
Broj učesnika je ograničen. Nakon formiranja konačnog spiska učesnici će biti kontaktirani radi potvrde o registraciji i daljih uputstava. 
 
Udruženje neonatologa i intenzivista FBiH 
Raiffeisen bank dd. 
Broj računa 1610000058030067 (svrha tečaj NRP) 
 
Predsjednik Udruženja 
Prof. dr Suada Heljić
 
Direktor Discipline za zdravlje djeteta
neonatologa i intenzivista FBiH
Prof.dr Edo Hasanbegović

 

 

JUBILARNI XL. SIMPOZIJ HRVATSKE UDRUGE ZA PROMICANJE PRIMALJSTVA, pod nazivom PRIMALJSTVO – drevna vještina u modernom svijetu održat će se u Hotelu Adratic, Opatija 28. - 29. listopada 2016.

Iznimna nam je radost i čast ove godine održati jubilarni, četrdeseti Simpozij Hrvatske udruge za promicanje primaljstva. Kroz desetljeća postojanja mijenjale su se primalje koje su svojim radom doprinosile primaljstvu, mijenjala se praksa, mijenjalo se ime Udruge. No, jedno je uvijek ostalo isto – volja i želja za rastom, unaprjeđenjem i novim spoznajama u primaljstvu. Kako je “XL” za nas posebno važan broj, jer označava broj tjedana trajanja trudnoće, želimo vjerovati kako smo “zrele za porođaj”, zrele za pružanje najkvalitetnije primaljske skrbi od strane visoko educiranih primalja u Hrvatskoj, zrele za ostvarenje cilja za koji radimo sve ove godine: vratimo ženama primalje, a primaljama vratimo fiziološki porođaj!

 

U skladu s važnošću ovog Simpozija, pripremile smo kvalitetne radionice dan pred Simpozij, s temama koje su potrebne i korisne u svakodnevnoj praksi, koje će vam pružiti kompetentnost i profesionalno zadovoljstvo. Program Simpozija obiluje aktualnim temama gostujućih predavača u kojima ćete zasigurno uživati i proširiti znanje, saznati nove znanstvene spoznaje. Sve nas najviše raduje zajedničko druženje i primaljsko povezivanje, stoga se nadamo da će naše okupljanje biti plodno, uspješno i puno ljubavi za naše najljepše zvanje na svijetu. Vidimo se u prekrasnoj Opatiji!

U  toplom Zagrebu, 29. travnja 2016. u Hotelu Dubrovnik, održat će se  konferencija prePOROD na kojoj će se raspravljati o sve aktualnijoj temi trudničke skrbi u Europi, inicijativi Bolnice - prijatelji majki i o 10 koraka potrebnih za ostvarenje ove titule. Program prePORODA 2016. pružit će sudionicima priliku da nauče više o samoj inicijativi Bolnice - prijatelji majki, ali i kako se ona provodi u praksi, s primjerima iz četiri europske zemlje.

Stranica 1 od 3

O nama

KOMORA PRIMALJA/BABICA HERCEGOVAČKO – NERETVANSKE ŽUPANIJE-KANTONA je samostalna i nezavisna strukovna organizacija primalja/babica koji obavljaju poslove i zadatke svog stručnog zvanja u državnim ili privatnim ustanovama ili kao samostalne primalje/babice s pravom javnog rada na području Hercegovačko – neretvanske županije-kantona.

Saznajte više

Plan edukacije 2016